jouw-online-presentatie

Basis SEO in iedere website

Als je een website laat bouwen, hoop je natuurlijk dat mensen jouw website ook via Google gaan vinden. Of dat gemakkelijk gaat, is afhankelijk van verschillende factoren. Bij het bouwen van websites neig ik in verband met Google vooral naar het gebruik van WordPress en let er bij het maken van de site op dat de belangrijkste zoekwoorden op verschillende manieren terugkomen.

Basis SEO: Zoekwoorden en Google

Een webpagina is opgebouwd uit verschillende onderdelen. De pagina heeft een titel en ondertitels, maar er kan ook een filmpje of een foto in worden aangeroepen. Bovendien kunnen voor Google Metatags worden aangemaakt. Dat is het zinnetje dat je onder de titel ziet staan als je via Google zoekt.

Bij het maken van een website zorg ik ervoor dat deze basis zo stevig mogelijk is.

Zo krijgen alle plaatjes en foto’s een nieuwe naam waarin een zoekwoord is opgenomen. Maar bij WordPress websites voeg ik de SEO plugin van Yoast toe en geef daarin de metatags aan Google.

Lokale SEO: Google Places

Om goed gevonden te worden, is het zeer behulpzaam als de lokale component meewerkt. Dit kan bijvoorbeeld door op de website combinaties van woorden te gebruiken. Zo ben ik nu bezig met een site voor een schilder en het woord schilder in combinatie met de plaatsnamen waar hij zoal werkt, kan ervoor zorgen dat die site in die regio goed getoond wordt. Voor een schilder is dat perfect, want mensen zoeken een schilder vaak in combinatie met hun plaatsnaam.

Verder raad ik mijn klanten aan om zich aan te melden bij Google Places. Daarmee komt je bedrijf in de zoekresulaten van Google Maps. Dat kun je trouwens sowieso al doen, zelfs al heb je geen website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *