visitekaartje

Website:meer dan een visitekaartje

‘Een website is het visitekaartje voor uw bedrijf en uzelf’, zo adverteerde een con-collega in een nieuwsbrief.

Natuurlijk is het dat ook, maar een website kan zoveel meer zijn! De functie van visitekaartje is slechts een fractie van de mogelijkheden. Ook voor de startende ondernemer, of een kleine vereniging of stichting.

‘Houd me op de hoogte’

Een element dat eigenlijk niet op een website mag ontbreken is de ‘houd me op de hoogte’ mogelijkheid waarbij bezoekers hun naam en e-mailadres achterlaten. Dit is een element dat relatief eenvoudig is in te bouwen en het is goud waard! Ga maar na: de meeste website die je bezoekt, bezoek je slechts één keer. Sommige vind je wel dusdanig interessant dat je zou willen terugkeren, maar pfff….er zijn er zoveel! Als de bezoeker via e-mail dan van tijd tot tijd bericht van je ontvangt, wordt de kans aanzienlijk groter dat deze terugkeert en alsnog jouw dienst of product afneemt. De enige ‘maar’ is dat je natuurlijk wel van tijd tot tijd iets te melden moet hebben.

Verkoopkanaal

Een website is ook steeds vaker een direct verkoopkanaal. Dat kan gelden voor producten, maar ook in toenemende mate voor diensten. Denk maar aan het inschrijven voor een workshop, sessie of bijeenkomst. De manier waarop dit in de website wordt opgenomen, kan variëren van een eenvoudig inschrijfformulier tot een volledige webwinkel.

Marketing

Een website is integraal onderdeel van het totale marketingverhaal, ofwel jouw manier om jouw dienst of procuct daar te brengen waar er vraag naar is. Als visitekaartje, maar bijvoorbeeld ook met inhoudelijke artikelen om de interesse te wekken (content marketing), aankondiging van nieuwe diensten of producten (productlancering), de ‘houd me op de hoogte’ mogelijkheid (e-mailmarketing) en nog veel meer.

Nu weet ik uit ervaring dat veel mensen in het meer alternatieve en idealistische circuit wat gruwen bij het woord marketing, maar dat is echt nergens voor nodig: je doet het ook als je dat woord er niet aan koppelt. In een volgend artikel kom ik daar nog eens op terug.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *