wordpress en joomla

WordPress of Joomla?

Toen ik voor het eerst een website ging maken, was dat in WordPress. Ik had wat vooronderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat WordPress het meest geschikt was. Omdat ik meerdere keren geconfronteerd werd met fouten als gevolg van plugins die niet goed werkten, stapte ik over naar Joomla.

Voor wie deze begrippen niet kent even een kleine introductie:

WordPress en Joomla zijn beide veel gebruikte programma’s voor het maken van websites. Beide baseren zich op het gebruik van templates. Dit is een vooropgezette styling met kleurstelling en indeling. Die styling kan alleen aangepast worden door in de codetaal (html en css) van de template wijzigingen aan te brengen. Voorts is iedere website pagina eigenlijk opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals een header, een menu, de inhoud van de pagina, een sidebar en een footer. Al die onderdelen worden apart opgeroepen om te samen de pagina te vormen.

Uiteindelijke keuze: WordPress

In eerste instantie was ik zeer te spreken over Joomla. Op een bepaalde manier zit het logischer in elkaar. Rationeler. Als je de structuur eenmaal door hebt, kun je met rationele deductie altijd terug leiden wat waar vandaan komt.

Hoe meer websites ik echter ging maken, hoe meer ik toch weer neigde naar WordPress. Steeds vaker hoorde en las ik dat ‘Google houdt van WordPress’.  Toen ik vorig jaar door een goede vriend gewezen werd op enkele WordPress thema’s (de styling van een website dus) waarin het veel makkelijker is om de kleurstelling, indeling, uiterlijk etc zelf te bepalen, was ik om. Sindsdien heb ik alleen nog WordPress websites gemaakt en maak ik alleen een Joomla website als dat het uitdrukkelijke verzoek is van de klant.

De problemen die ik enkele jaren geleden met plugins bij WordPress ervoer, zijn er nog nauwelijks. Blijkbaar is WordPress ook geëvolueerd en ik ben groot fan geworden. WordPress is intuïtiever en de thema’s (styling) die ik gebruik zijn mobile responsive (het beeld past zich aan als de site wordt opgeroepen op een mobiele telefoon) en bieden vrijwel oneindige mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *