Tweedehands racefiets kopen, 4 bruikbare tips

Als je overweegt om binnenkort een racefiets te kopen omdat dit je hartstikke leuk lijkt is het verstandig om te beginnen met een tweedehands fiets. Je kunt op die manier onderzoeken of het bij je past zonder dat je gelijk de hoofdprijs hoeft te betalen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de fiets volledig in orde is. Met de snelheden die je gaat fietsen wil je natuurlijk wel een veilige situatie voor jezelf creëren. We hebben 4 bruikbare tips voor je verzameld die je kunt gebruiken op het moment dat je een gebruikte racefiets gaat aanschaffen. 

Tip 1: zoek uit welke maat je nodig hebt

Met een racefiets is het ontzettend belangrijk dat je beschikt over de juiste framemaat. Als je geen flauw benul hebt waar je naar moet kijken kun je ervoor kiezen om het op te laten meten in een fietsenwinkel. Zo kun je de zoektocht naar tweedehands racefietsen makkelijker filteren en hoef je niet iedere keer te passen. 

Tip 2: leg je budget vast

Denk goed na wat je maximaal wilt uitgeven aan een racefiets. Ook dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger. Je moet niet vergeten dat er ook accessoires nodig zijn zoals kleding, schoenen maar ook een helm. Daar zitten ook nog extra kosten aan verbonden. 

Tip 3: de fiets uitgebreid controleren

Als je interesse hebt getoond in een racefiets en een afspraak hebt gemaakt om te komen kijken is het van groot belang dat je de tweewieler uitgebreid gaat controleren. Zo moet je onder andere controleren of het frame geen scheuren vertoond, de wielen, spaken en banden in goede conditie zijn maar ook moet je de werking van de versnellingen en remmen checken. Mocht je er zelf weinig verstand van hebben, kun je ook overwegen om iemand mee te nemen of de fiets laten controleren door een fietsenwinkel. 

Tip 4: een testrit maken

De laatste tip die je mee willen geven is het maken van een testrit. De fiets kan er spik en span uitzien maar het is natuurlijk het belangrijkste dat hij goed fietst. Dat kun je alleen maar testen door de fiets uit te proberen. Vraag de verkoper of je een rondje mag fietsen en probeer ook op snelheid te komen. Test alle versnellingen uit en zorg ervoor dat je een paar keer goed remt. Let er ook op dat je geen gekke geluiden hoort.